Prvi 13802 pregleda 25. travnja 2024.

Za ovu Ferrero tortu ne trebaju vam najskuplji sastojci

instagram/canva

Inače kad želite pripremiti Ferrero tortu, obično vam treba 'mali milijun' sastojaka koji i ne ispadnu baš najpovoljniji. S ovom tortom to nije slučaj

Sastojci:

  • 7 bjelanjaka
  • 300 grama šećera
  • pola žličice alkoholnog octa
  • prstohvat soli
  • 4 žlice mljevenih keksa
  • pola žličice praška za pecivo
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 250 grama lješnjaka
  • 7 žumanjaka
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice gustina
  • 300 ml mlijeka
  • 250 grama maslaca ili margarina
  • 200 grama mliječne čokolade
  • 100 grama maslaca ili margarina

Priprema:

1. Za biskvit, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pustite ju da se zagrije.

2. Tostirane lješnjake usitnite u sjeckalici na veće komade ili nožem grubo nasjeckajte. Tepsiju obložite papirom za pečenje i pospite usitnjene lješnjake po cijeloj površini.

3. Izmiksajte bjelanjke do pola, potrebno je otprilike 5 minuta miksanja. Dodajte šećer, prstohvat soli i ocat. Miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.

4. U posebnoj posudi promiješajte mljevene kekse i prašak za pecivo. Ručno umiješajte kekse u bjelanjke. Smjesu prelijte preko lješnjaka i pecite 25 minuta.

5. Dok se peče biskvit, napravite kremu. Stavite grijati mlijeko na laganu vatru. U posebnoj posudi pjenasto izradite žumanjke, šećer i vanillin šećer. Kada se smjesa udvostručila, dodajte gustin i sjedinite.

6. Zagrijanom mlijeku postepeno dodajte smjesu jaja i šećera i brzo miješajte da ne nastanu grudice.

7. Kuhajte kremu uz konstantno miješanje 5 minuta odnosno dok ne postignete gustoću pudinga. Kada je krema kuhana, prebacite ju u drugu, hladnu posudu kako bi se što prije ohladila.

8. Kada je biskvit pečen i ohlađen, napravite glazuru. Na pari ili u mikrovalnoj otopite mliječnu čokoladu sa 100 g margarina.

9. Biskvit okrenite tako da lješnjaci budu gore. Prepolovite biskvit uzdužno i svaku polovicu premažite glazurom.

10. Pusti te da se glazura stisne, najbolje u hladnjaku. Kada je krema ohlađena, u posebnoj posudi izmiksajte margarin. Najbolje je koristiti margarin sobne temperature. Izmiksani margarin dodajte ohlađenoj kremi i sjedinite kremu. Sad kad je sve ohlađeno i spremno, možete složiti Ferrero kolač.

11. Na donju koru, na glazuru, namažite cijelu količinu kreme. Zatim na to stavite drugu koru tako da glazura bude gore. Kolač je gotov i spreman za uživanje! 

Još ovakvih recepata pronađite na portalu Miss Gastro.

Tvoja reakcija?