Prvi 8300 pregleda 26. travnja 2024.

Ovo je najsočniji mak kolač za još bolji vikend!

canva

Trebate savršen kolač za vikend, a opet brz i jednostavan za pripremu? Nema problema. Dajte šansu ovim sočnim mak kockama!

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 200 grama maslaca
  • 150 grama šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 200 grama maka
  • 50 ml ruma
  • jedan prašak za pecivo
  • jedan limun (korica od 1/2 te sok od cijelog limuna)
  • malo džema po želji (marelica, višnja, miješano voće...)
  • čokolada za kuhanje

Postupak:

1. Mak prvo prelijte vrelim mlijekom i pomiješajte s dvije žlice šećera i praškom za pecivo.

2. Ostatak šećera izmiksajte sa žumanjcima i otopljenim maslacem (šećer dodajte postepeno). Sve sjedinite sa smjesom od maka.

3. Dodajte smjesi koricu od pola limuna te sok cijelog limuna, a zatim promiješajte. Dodajte i rum pa sjedinite.

4. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg te zatim tu smjesu kuhačom, laganim pokretima umiješajte u smjesu od žumanjaka i maka.

5. Stavite biskvit u posudu obloženu papirom za pečenje te pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

6. Sada pripremite čokoladnu glazuru. Otopite čokoladu za kuhanje (oko 300 grama) s ostatkom maslaca - na pari!

7. Kad se kolač ispeče, ostavite ga da se malo prohladi pa ga premažite džemom po vašem izboru, a potom prelijte čokoladnom glazurom. 

8. Ostavite kolač da se ohladi kako bi se čokolada stisnula pa poslužite. Dobar tek!

Još ovakvih recepata pronađite na portalu Miss Gastro.

Tvoja reakcija?