Prvi KORONA VIRUS 328 pregleda 24. ožujka 2020.

Niste sami: Trebaš razgovor, savjet? Ovdje se možeš javiti

nistesami/unsplash

U ovim teškim i neobičnim vremenima, kada većina nas vrijeme provodi u izolaciji, u kućama i stanovima, mnogi se osjećaju nemoćnima i, kao da su sami na svijetu. No, čak i kad ste izolirani, niste sami, poručuju specijalizirani terapeuti i psiholozi, koji su se okupili i zajedno pokrenuli projekt 'Niste sami', za pomoć i podršku svima za vrijeme trajanja epidemije korona virusa u Hrvatskoj te za vrijeme saniranja posljedica potresa na zagrebačkom području.

"Okupili smo se u projektu „Niste sami“ kako bi građanima barem malo olakšali nošenje s izolacijom, usamljenosti, anksioznosti i strahovima koji se javljaju u ovom izazovnom razdoblju. 

Svaki terapeut/praktičar/savjetnik koji je član ove zajednice nudi individualna BESPLATNA ONLINE SAVJETOVANJA, u trajanju od 30 do 45 minuta. Zamišljeno je da se s jednom osobom odrade dva susreta, no prema osobnoj procjeni savjetnika to može biti i samo jedan susret ili više njih, ovisno o problematici s kojom se klijent suočava", poručili su na službenoj web stranici.

Kako i ti možeš zatražiti pomoć?

 | Autor:

Ovo su koraci koje moraš slijediti ukoliko je i tebi potrebna pomoć, razgovor i pokoji savjet. Evo kako se možeš prijaviti za razgovor sa stručnjacima.

1. Upit šaljete putem forme na ovoj stranici. Trebate upisati vaš mail, odabrati datum te kliknuti na željeno razdoblje u danu kada ste slobodni.

2. Unutar prijave nalazi se i gumb „Hitno mi je“ koji možete kliknuti ukoliko trenutno proživljavate izuzetno veliku količinu nervoze, anksioznosti, straha ili panike. Na taj način nam dajete do znanja da se radi o hitnom slučaju.

3. Vaš upit će vidjeti savjetnici i prvi slobodni će vas kontaktirati. Sa savjetnikom koji vam se javio dogovarate sve preostale detalje.

4. Svi vaši upiti su anonimni - vaši kontakti su skriveni za javnost i vide ih isključivo savjetnici.

Obratite im se bez straha

 | Autor: unsplash unsplash

Možete se javiti bilo kada, upisati termin koji vam odgovara i savjetnici će vas što je prije moguće kontaktirati kako bi porazgovarali s vama, savjetovali vas, utješili i olakšali vam ovaj boravak u izolaciji, kod kuće. 

Ovaj hvalevrijedan projekt pokrenuli su stručnjaci na području psihologije i žele da znate da su tu za vas i da, čak i kad ste izolirani i kad osjećate da vas nitko ne razumije, 'niste sami'. Obratite im se za pomoć ako vam je pomoć potrebna. Vaši su upiti anonimni. Nemojte se bojati niti sramiti. Oni su tu da vam pomognu.

POSJETI STRANICU 'NISTE SAMI' I POTRAŽI POMOĆ.

Tvoja reakcija?