Prvi 303 pregleda 22. travnja 2024.

Na ovih 5 načina možete proslaviti Dan planeta Zemlje

canva

Danas je dan kad svi razmišljaju kako mogu pomoći Zemlji i na koji način ju učiniti još ljepšim mjestom za život jer se danas obilježava dan našeg planeta!

Ovaj je datum određen još 1970. godine kad je Gaylord Nelson organizirao događaj s ciljem podizanja svijesti o važnim ekološkim pitanjima.

POSADITE BILJKU

Ovo je vjerojatno najčešći način, ali i jedan od najlakših! Posadite biljku i na taj način pročistite zrak, ali i uljepšajte okoliš.

KUPITE VREĆICE ZA VIŠEKRATNU UPOTREBU

Plastične vrećice zauzimaju puno prostora na odlagalištima i uzrokuju velike probleme životinjskom svijetu. Stoga je bolja opcija korištenje platnenih vrećica koje su puno ljepše od plastičnih, ali i ekološki prihvatljive.

 | Autor: Canva Canva

PAMETNO KUPUJTE ODJEĆU

Ukoliko se poželite počastiti novom odjećom, odlučite se za onu napravljenu od recikliranog materijala ili, makar, posjetite dućane s rabljenom robom.

ODBACITE PLASTIČNE BOCE ZA VODU

Umjesto plastičnih, posegnite za staklenom koju ćete moći koristiti više puta.

 | Autor: Canva Canva

PROVEDITE DAN U PRIRODI

Dan planeta Zemlje podsjeća nas na to koliko je naš planet lijep i trebamo uživati u njemu što više možemo. Ukoliko imate dvorište, poslijepodne provedite čitajući ili ručajući u njemu. Ako živite u velikom gradu te nemate svoje dvorište, otiđite u šetnju u prirodu kad god ste to u mogućnosti. Iskoristite sve blagodati koje nam naš planet daje, a u isto vrijeme i brinite o njemu!

 



 


 

Tvoja reakcija?