Prvi 6520 pregleda 29. travnja 2024.

Brzo, fino i lagano: Tjestenina s kozicama

Canva

Ova mediteranska tjestenina se brzo sprema, a još brže nestaje s tanjura

Sastojci:

  • 250 g očišćenih kozica
  • 400 g tjestenine po izboru
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 vezica peršina

Priprema:

Najprije skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju tako da bude al dente. 

Za to vrijeme na tavi zagrij maslinovo ulje i peci kozice, ne više od 3 minute. Kozice makni iz tave, dodaj sitno nasjeckani češnjak i peci dok ne omekša. Potom u tavu dodaj bijelo vino i sve skupa kuhaj nekoliko minuta na visokoj temperaturi dok se vino ne reducira do polovice. 

U reducirani umak dodaj kuhanu tjesteninu i pola šalice vode u kojoj se kuhala. Sve dobro promiješaj i kuhaj još minutu do dvije. 

Kada je tjestenina gotova dodaj pečene kozice i nasjeckani peršin te sve dobro promiješaj. Uživaj!

Još ovakvih recepata možeš pronaći na MissGastro.

 

Tvoja reakcija?